در این مقاله به اهمیت بهینه سازی و صرفه جویی در مصرف آب میپردازیم:
آب بعنوان یک عامل مهم در بقای محیط زیست و رکن توسعه پایدار در جهان محسوب میگردد. کشور ایران در منطقهای از دنیا قرار دارد که تحت تأثیر شرایط اقلیمی و زیستمحیطی، منابع آبی آن روز به روز کاهشیافته و تأمین آب مورد نیاز صنعت، کشاورزی و حتی شرب مردم با مشکلات عدیدهای روبرو شده است . همزمان با این مشکلات، افزایش جمعیت باعث شده تا مصرف آب نیز افزایش یابد.
یکی از راهکارهای برون رفت از این مشکل کنترل و بهینهسازی مصرف آب است. امری که علاوه بر فـرهنگسـازی نیاز به استفاده از فناوریهای جدید و نوآوری دارد. بهینه سازی و کاهش مصرف آب سبب ارتقاء شاخصهای زندگی و کاهش هزینهها خواهد گردید.
یکی از جاهایی باید به کنترل و بهینه سازی مصرف آب در آن توجه شود، صنایع هستند. استفاده از آب در تمام صنایع امری رایج بوده و بدون حضور این ماده حیاتی ، انجام فعالیتهای صنعتی غیر ممکن خواهد بود.
افزایش قیمت آب مورد مصرف فرآیندهای صنعتی از یک سو و اعمال استانداردهای زیست محیطی در مورد غلظت مجاز آلاینده ها در جریان فاضلاب خروجی از سوی دیگر باعث شده تا اهمیت کنترل مصرف آب در صنایع دو چندان شود.
مقدار مصرف آب با توجه به فرآیند تولید و سطح فناوریهای مورد استفاده در هر واحد صنعتی میتواند متفاوت باشد. موارد اصلی استفاده های آب در صنعت را می توان به صورت زیر خلاصه کرد:
- تولید انرژی از طریق تهیه بخار
- انتقال حرارت
- انتقال و جابه جا کردن مواد خام با محصولات زاید
- فعالیتهای مکانیکی
- تولید محصول
همچنین استفاده از تجهیزات كاهنده مصرف آب مانند شیرآلات اتوماتیك، شیرآلات لمسی. شیرهای فشاری زمان دار و انواع ادوات كاهنده مصرفی مانند پرلاتور كه با تركیب آب و هوا، مصرف آب را بهینه می كنند، نیز از ملزومات صرفه جویی در مصرف آب است. كاركرد این تجهیزات این گونه است كه آب را به میزان لازم در اختیار مصرف كننده قرار می دهد و با كاهش دِبی – مقدار آبی كه از نقطه مشخص در واحد زمان عبور میكند – از هدر رفت آن جلوگیری می كند.
برای نوشتن دیدگاه باید وارد بشوید.